Βιογραφικό

Ευάγγελος Θεοδώρου

Ρευματολόγος

Ο ιατρός γεννήθηκε το 1978 στην Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Μαλακοπής το 1996 και πέτυχε με τις Πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή του στην Φαρμακευτική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και φοίτησε επί δύο έτη.

Το 1998 έδωσε εκ νέου Πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα 6 έτη και ορκίστηκε Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (Ανθυποσμηναγός) το 2004, τελειώνοντας 1ος στην τάξη του.

 

Εργάστηκε ως βοηθός ιατρός στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τον Οκτώβριο του 2004 ως τον Νοέμβριο του 2005.

Στο χρονικό διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και σε ιατρικά σεμινάρια/σχολεία της βασικής και προκεχωρημένης ΚΑΡ.Π.Α., του A.T.L.S. και P.H.T.L.S. και του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους.

Στη συνέχεια μετατέθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Υγειονομικής Υπηρεσίας του 3ου Κ.Ε.Π. στην Ζήρο, Λασιθίου Κρήτης, όπου παρέμεινε για 2 έτη και το 2007 μετατέθηκε εκ νέου στην 128η Π.Τ.Ε. (Αεροπορική Βάση Δεκελείας/Τατοϊου) για να λάβει την θέση του Προϊσταμένου Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Τον Οκτώβριο του 2008 μετατέθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να ξεκινήσει η ιατρική εκπαίδευση του στην ειδικότητα της Ρευματολογίας.

Από το 2008 ως το 2010 εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια του γενικού μέρους της ειδικότητας στην Παθολογία και στη συνέχεια διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ.Γεννηματάς” για να ολοκληρώσει την ειδικότητα της Ρευματολογίας.

Επέστρεψε το 2014 στο 251 ΓΝΑ και έκτοτε τοποθετήθηκε στην Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου όπου κατέχει τη θέση Επιμελητή.

Από τον Ιούνιο του 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Άνω Γλυφάδα. Είναι συνεργάτης με το ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan General (Χολαργός).

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Άριστα) στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών από το Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της Διδακτορικής του Διατριβής πάνω στο αντικείμενο του Συστηματικού Ερυθηματώδους Λύκου, υπό την επίβλεψη της Έδρας Πειραματικής Φυσιολογίας (καθηγ. Κουτσιλιέρης Μιχαήλ).

‘Εχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε μελέτες έγκρισης φαρμάκων (Φάσης ΙΙΙ) και παρακολούθησης (post marketing), ενώ συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια στον ελληνικό και διεθνή χώρο, με πολλαπλές συμμετοχές, παρουσιάσεις και ως ομιλητής.

VIDEO

I

Παρακολουθήστε τα βίντεο με ομιλίες του κ. Θεοδώρου Ευάγγελου με θεματολογία: α) “ΣΕΛ και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο” & β) Συστηματικό Σκληρόδερμα, που παρουσίασε σε Συνέδριο Ρευματολογίας στο Domotel Xenia Hotel στο Βόλο.

ΣΕΛ και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Συστηματικό Σκληρόδερμα